Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 06:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/polisen-trots-manga-loften-har-vi-inte-prioriterat-vald-i-nara-relationer/

STHLM

Polisen: Trots många löften har vi inte prioriterat våld i nära relationer

”Vi har lovat vid många tillfällen att vi ska prioritera våld i nära relation. Först nu blir det av”, säger Erika Frisell, kriminalinspektör och Michael Johansson, kriminalkommissarie, som båda ingår i Initiativ Gryning, stockholmspolisens första verkliga satsning på våld i nära relation.
”Vi har lovat vid många tillfällen att vi ska prioritera våld i nära relation. Först nu blir det av”, säger Erika Frisell, kriminalinspektör och Michael Johansson, kriminalkommissarie, som båda ingår i Initiativ Gryning, stockholmspolisens första verkliga satsning på våld i nära relation. Foto: Mickan Palmqvist

Polisen har i många år hävdat att de har prioriterat våld i nära relationer. Nu medger man att det oftast varit ett spel för gallerierna. Men i våras satte polismyndigheten i Stockholm ner foten. Den långsiktiga satsningen Initiativ Gryning ska inte bara rädda liv och få fler män dömda – den ska också förändra attityder, så väl internt som externt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in