Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 12:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/polisen-utreder-om-likfynd-pa-kyrkogard-kan-kopplas-till-gangstrid/

STHLM

Polisen utreder om likfynd på kyrkogård kan kopplas till gängstrid

Poliser på begravningsplatsen på lördagen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ingen person är ännu gripen för det misstänkta mordet i Österhaninge i helgen. Polisen undersöker eventuella kopplingar till gängkonflikter, bland annat en mellan kriminella grupper i Bredäng och Östberga.

Det var i lördags förmiddag som en livlös kropp hittades på en begravningsplats i Österhaninge söder om Stockholm. Polisen misstänker mord eller dråp.

Senare samma dag gick polisen ut med att mannen hörde hemma i södra Stockholm och berättade att de genomför trygghetsskapande insatser i Sätra, Skärholmen, Östberga och Bredäng. 

Tidigare har det i samband med skjutningar hänt att det kommit hämndaktioner.

Sedan flera år pågår en konflikt mellan två rivaliserande gäng i Bredäng och Östberga.

I helgen inrättades en minnesplats i Bredängs centrum, där ljus tändes och bilder på den avlidne sattes upp, skriver Skärholmen Direkt.

Polisen vill inte bekräfta att den döde var hemmahörande i just Bredäng men säger att de undersöker om det kan finnas något samband med bland annat Bredäng-Östberga-konflikten.

– Det gör vi vid varje mordutredning. Vi tittar på varje konflikt på konfliktkartan för att se om det har en koppling, för då får man en begränsad skara möjliga gärningspersoner, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– Utredarna är inne i ett intensivt utredningsskede just nu.

Trots detta avslutades de trygghetsskapande åtgärderna i söderförorterna på söndagskvällen.

– Tyvärr avslutades de väl för att man fick ett nytt mordförsök i Nacka. Den ena händelsen tog över den andra, säger Österling.

Läs mer: Trygghetsskapande insats efter misstänkt mord i Österhaninge