Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 08:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/polisinsats-i-centrala-stockholm/

STHLM

Polisinsats i centrala Stockholm

En polisinsats pågick på Östermalm i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen. Det började med att en man med ett pistolliknande föremål sågs via en övervakningskamera.

– Det fanns en helt naturlig förklaring, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Rätta artikel

Polisen fick in ett första samtal om händelsen klockan 15.06. De kom till ett flerfamiljshus mitt på Östermalm i centrala Stockholm. Insatsstyrkan var också på plats, enligt Aftonbladet. 

– Jag kan bara bekräfta att vi har en insats där och att vi håller på där just nu. Jag säger dock inte vilka enheter som arbetar där, sa Ola Österling vid polisen i Stockholm vid 15.50-tiden.

Vid klockan 16.15 uppgav polisen att insatsen i princip avvecklats. 

– Vi har hittat en person som vi sökte, vi samtalar med honom och undersöker vad han hade för förehavanden, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Det visade sig att de inledande uppgifterna kom från en övervakningskamera där det såg ut som att mannen bar på något som liknade en pistol. Något som senare visade sig vara felaktigt.

– Det var attribut som kunde tolkas som en pistol och när han förklarade vad han hade haft med sig så ansåg polisen att det var en helt naturlig förklaring, säger Ola Österling.

Mannen släpptes på plats.