Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Porrfilter införs på Värmdös kommunala skolor

Foto: Sören Andersson

I höst införs porrfilter på alla kommunala skolor på Värmdö.

– Jag tycker att vi ska ha ett filter för alla. Det är viktigt, säger Marie Bladholm (M), utbildningsnämndens ordförande, till lokaltidningen Mitt i

Porrfiltret, som kommer att omfatta alla kommunala skolors datorer och nätverk, införs efter ett beslut av utbildningsnämnden. För Mitt i uppger Värmdö kommun att initiativet ingår som en tjänst i brandväggen och därför inte kommer att medföra några extra kostnader.

Under våren har två mammor från Nacka fört en kampanj för att införa porrfilter på förskolor och skolor under parollen #porrfribarndom. Aktionen har engagerat tusentals personer. Den har även backats av flera av Värmdös politiker, uppger Mitt i.

Tidigare i år röstade riksdagen ner ett förslag från Centerpartiet om att införa porrfilter på samtliga skolor i landet.

Det råder i dag delade meningar om porrfilter. Forskaren Elza Dunkels, som är specialiserad på ungas nätvanor, menar att de kan motverka sitt syfte. Hon har tidigare sagt att tekniska lösningar riskerar att ersätta samtal mellan vuxna och unga om normer och hur man skyddar sig på nätet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.