Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 08:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/privata-vardgivares-avlastning-av-akutsjukhusen-minskade-under-pandemin/

STHLM

Privata vårdgivares avlastning av akutsjukhusen minskade under pandemin

Sara Banegas, chefläkare på Praktikertjänst, säger att företaget har haft svårt att matcha regionens behov av personal till akutsjukhusen. Under pandemins andra och tredje våg har även trycket på primärvården ökat.
Sara Banegas, chefläkare på Praktikertjänst, säger att företaget har haft svårt att matcha regionens behov av personal till akutsjukhusen. Under pandemins andra och tredje våg har även trycket på primärvården ökat. Foto: Alexander Mahmoud

Trots väl tilltagna ersättningar har de privata vårdgivarnas bidrag med personal till intensivvården i region Stockholm minskat under pandemin. Region Stockholm har högst andel privatiserad vård i landet, men saknar en plan för hur akutsjukhusen ska få stöd med personal från övriga vårdgivare vid en kris, visar DN:s granskning.

Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, försvarar att systemet bygger på frivillighet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in