Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-23 04:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/problem-med-att-boka-tid-for-vaccinering-app-overbelastad/

STHLM

Problem med att boka tid för vaccinering – app överbelastad

Det har varit svårt att boka tid till vaccinering via Region Stockholms app Alltid öppet på torsdagen.
Det har varit svårt att boka tid till vaccinering via Region Stockholms app Alltid öppet på torsdagen. Foto: Magnus Hallgren

Region Stockholms app, Alltid öppet, fick tekniska problem under torsdagen vilket gjort att många som försökt boka tid för vaccinering inte kunnat göra det.

– Jag kan tänka mig att det är en överbelastning, säger Jessica Frenell, pressansvarig på Stockholms läns sjukvårdsområde.

På torsdagsförmiddagen meddelade Region Stockholm att man nu erbjuder personer som är 70 år och äldre att boka tid för vaccinering. För att boka tid på någon av de fyra vaccinationsmottagningarna som finns i Stockholm måste man gå via appen Alltid öppet.

Men många har inte lyckats komma inte in i appen utan har i stället mötts av ett felmeddelande.

– Vi vet inte exakt vad problemet är, men jag kan tänka mig att det är en överbelastning. Om man går via appen kan man vänta lite och försöka igen senare, säger Jessica Frenell, pressansvarig, på torsdagsförmiddagen.

Innan lunchtid uppgav Magnus Thyberg, vaccinsamordnare för Region Stockholm, att det verkade som att problemet var löst.

– Jag har fått en rapport om att det skulle vara åtgärdat, men skulle det vara problem just nu så kan man gå in lite senare, säger han.

Ämnen i artikeln

Vaccination
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt