Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 22:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/problemomrade-ska-nu-lyftas/

STHLM

Problemområde ska nu lyftas

Adnan Toma. Bott i Östbergahöjden: 17 år.– Ett mer attraktivt centrum med fler affärer. Kanske en kemtvätt, en blomaffär, och ett kafé. Det skulle ge draghjälp till affärerna. I dag är vi bara fyra som kämpar: jag, pizzerian, frisörssalongen och kiosken.
Bild 1 av 7 Adnan Toma. Bott i Östbergahöjden: 17 år.– Ett mer attraktivt centrum med fler affärer. Kanske en kemtvätt, en blomaffär, och ett kafé. Det skulle ge draghjälp till affärerna. I dag är vi bara fyra som kämpar: jag, pizzerian, frisörssalongen och kiosken.
Foto: Roger Turesson
Kadir Chandan, med sonen Alan, 18 månader. Bott i Östbergahöjden: 13 år. – Vi måste få fler polispatruller och vakter. För barnens trygghet. Det är många ungdomar som bråkar och varje vecka brinner bilar, säger han.
Bild 2 av 7 Kadir Chandan, med sonen Alan, 18 månader. Bott i Östbergahöjden: 13 år. – Vi måste få fler polispatruller och vakter. För barnens trygghet. Det är många ungdomar som bråkar och varje vecka brinner bilar, säger han.
Foto: Roger Turesson
Bild 3 av 7 Oliver Sjöström. Bott i Östbergahöjden: en månad. – Jag tycker att det är mysigt här. Jag har redan blivit tjenis med många i området. När jag bodde i Aspudden var jag inte tjenis med någon.
Foto: Roger Turesson
Bild 4 av 7 Ali Al-Mehdawi, med hunden Rambo. Har bott 17 år i Östbergahöjden. – Bättre kollektivtrafik. Vi har bara två bussar, och den går varje halvtimme. Det är ganska jobbigt. Jag är beroende av bussen för att komma till skolan. Man kan promenera till Årstaberg, men där är det dålig belysning och ganska läskigt att gå.
Foto: Roger Turesson
Bild 5 av 7 Jiyar Mahmod. Bott i Östbergahöjden: 13 år.– En bankomat. Det är inte alltid som butiken här låter mig ta ut pengar. Då måste jag gå ändra till Årsta.
Foto: Roger Turesson
Bild 6 av 7 Séverine Roguet. Bott i Östbergahöjden: 3 år. – Ett litet centrum, som i Årsta. Nu måste man åka dit för att gå på biblioteket eller handla på Ica. Och bussen går bara en gång i timmen.
Foto: Roger Turesson
Mona Babulfath. Har jobbat i Östbergahöjden: 8 år. – En idrottshall skulle göra området mer attraktivt. I dag finns inte mycket att göra att göra här. Östberga är väldigt isolerat, även fast det egentligen är nära till allt.
Bild 7 av 7 Mona Babulfath. Har jobbat i Östbergahöjden: 8 år. – En idrottshall skulle göra området mer attraktivt. I dag finns inte mycket att göra att göra här. Östberga är väldigt isolerat, även fast det egentligen är nära till allt.
Foto: Roger Turesson

Från ”mysigt” och ”trevligt”, till ”isolerat” och ”läskigt”. Det råder delade meningar om Östbergahöjdens kvaliteter. Men nästan alla Östbergabor som DN talar med välkomnar de planerade satsningarna i området.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in