Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 15:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/professor-all-aldrepersonal-borde-testas-manga-har-inga-symtom-alls/

STHLM

Professor: ”All äldrepersonal borde testas – många har inga symtom alls”

På Stora Sköndals äldreboenden testas all personal regelbundet för covid-19 sedan i våras. Redan nu har man upptäckt fyra positiva fall bland personal som inte haft några symtom alls. ”Jag har hela tiden tänkt att jag kan vara en smittbärare även om jag inte är sjuk”, säger undersköterskan Maria Wahlstedt, som hittills inte haft smittan.
Foto: Barzan Dello

Smittan ökar snabbt på Stockholms äldreboenden. På Stora Sköndals äldreboenden har tre personal och tre boende testat positivt för covid-19 i veckan – utan att ha symtom.

– Det här visar hur viktigt det är att all personal testas regelbundet på äldreboenden, säger Helena Gille, äldreomsorgschef på Stora Sköndal.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.