Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 21:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/raddad-mat-mattar-stockholmarna/

Foto: Anette Nantell
STHLM

Räddad mat mättar stockholmarna

På Matmissionen kan ekonomiskt utsatta handla skänkt mat med kort datum för en tredjedel av priset. När butikens dörrar öppnar vid 12 rusar folk in för att handla innan varorna tar slut.

– För mig är butiken livsviktig, säger kunden Lena.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 7 Sirvan drev tidigare en egen butik och kände sig frustrerad över all mat som slängdes. Han är mycket populär på Matmissionen, både bland sina kolleger och de som handlar. Johan Ackmark hjälper till att scanna in varor.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 7 På Matmissionen fylls hyllorna på varje dag, och det mesta i butiken brukar gå åt. Det var svårt att hitta kunder som ville vara med på bild, därför fick Thomas komma lite innan öppning.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 7 Den här dagen blev det bara potatis, men det kommer fler chanser. Christopher åker och hämtar mat som skänkts av distributörerna varje dag.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 7 Sirvan Sallar på Matmissionen i Hägersten
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 7 Tove Larsson är tillförordnad verksamhetsområdeschef på Matmissionen. Hon märker att behovet av deras butiker ständigt ökar. Snart öppnar Matmissionen en tredje butik i Jakobsberg.
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 7 För Lena och Thomas har Matmissionen gjort stor skillnad i vardagen.
Foto: Anette Nantell
Bild 7 av 7 Christopher Ambrossi lastar in potatis med hjälp av Sirvan Sallar. Matmissionen har precis fått en egen lastzon utanför ingången.
Foto: Anette Nantell