Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 21:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/raddade-ravaror-ska-bli-skolmat/

STHLM

Räddade råvaror ska bli skolmat

Bild 1 av 3 Johannes Cullberg, Eric Galvez och Filip Lundin på Sopköket tar till vara på sådant som butikerna inte kan sälja. Här har de varit på den ekologiskt inriktade butiken Paradiset i City och hämtat kasserade varor.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 3 Sopköket har fått ta över skolköket i Fryshuset Husby. Om allt går vägen kommer de att ansvara för skolmaten från och med april – med varor skänkta från butiker och med personal anställd från området.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 3 Det senaste halvåret har Sopköket haft cateringuppdrag bland andra H&M och Stockholms Handelskammare.
Foto: Nicklas Thegerström

Mat som kastas kan snart serveras till skolelever i Stockholm. Sopköket laddar för att ta över Fryshusets skolmatsal i Husby.

– Det är första gången som skolmat görs av räddade råvaror, säger Filip Lundin, Sopkökets grundare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in