Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-20 18:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/raddade-ravaror-ska-bli-skolmat/

STHLM

Räddade råvaror ska bli skolmat

Johannes Cullberg, Eric Galvez och Filip Lundin på Sopköket tar till vara på sådant som butikerna inte kan sälja. Här har de varit på den ekologiskt inriktade butiken Paradiset i City och hämtat kasserade varor.
Bild 1 av 3 Johannes Cullberg, Eric Galvez och Filip Lundin på Sopköket tar till vara på sådant som butikerna inte kan sälja. Här har de varit på den ekologiskt inriktade butiken Paradiset i City och hämtat kasserade varor.
Foto: Magnus Hallgren
Sopköket har fått ta över skolköket i Fryshuset Husby. Om allt går vägen kommer de att ansvara för skolmaten från och med april – med varor skänkta från butiker och med personal anställd från området.
Bild 2 av 3 Sopköket har fått ta över skolköket i Fryshuset Husby. Om allt går vägen kommer de att ansvara för skolmaten från och med april – med varor skänkta från butiker och med personal anställd från området.
Foto: Thomas Karlsson
Det senaste halvåret har Sopköket haft cateringuppdrag bland andra H&M och Stockholms Handelskammare.
Bild 3 av 3 Det senaste halvåret har Sopköket haft cateringuppdrag bland andra H&M och Stockholms Handelskammare.
Foto: Nicklas Thegerström

Mat som kastas kan snart serveras till skolelever i Stockholm. Sopköket laddar för att ta över Fryshusets skolmatsal i Husby.

– Det är första gången som skolmat görs av räddade råvaror, säger Filip Lundin, Sopkökets grundare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in