Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-19 12:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/radgivare-pa-rfsl-misstanks-for-flera-valdtakter-mot-asylsokande-nu-faller-domen-i-tingsratten/

STHLM

Rådgivare på RFSL misstänks för flera våldtäkter mot asylsökande – nu faller domen i tingsrätten

Mannen som misstänks för flera fall av våldtäkt och sexuella ofredanden har arbetat som rådgivare till asylsökande vid RFSL Stockholm under många år. Ur polisförhör med en av de målsägande: ”Efteråt kunde han inte sova och tänkte hysteriskt på det som hänt. Han hade hela tiden bilden i huvudet av det som hänt.”
Mannen som misstänks för flera fall av våldtäkt och sexuella ofredanden har arbetat som rådgivare till asylsökande vid RFSL Stockholm under många år. Ur polisförhör med en av de målsägande: ”Efteråt kunde han inte sova och tänkte hysteriskt på det som hänt. Han hade hela tiden bilden i huvudet av det som hänt.” Foto: Fredrik Sandberg/TT

56-åringen misstänks ha våldtagit flera hjälpsökande asylsökande på sitt samtalsrum på RFSL:s kontor på Södermalm i Stockholm.

Ord står mot ord om sexakternas frivillighet. På onsdagen faller domen i Stockholms tingsrätt.

”De antog att han var den enda som kunde hjälpa dem in i Sverige”, berättar en före detta kollega till den misstänkta i förhör.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in