Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 06:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/radhus-brinner-i-sollentuna/

STHLM

Radhusbrand i Sollentuna släckt

Strax innan klockan åtta larmades räddningstjänsten till en radhusbrand i Sjöberg i Sollentuna i Stockholm. Två personer fördes till sjukhus med lindriga rökskador till följd av branden som vid halv nio-tiden bedömdes som släckt av Räddningstjänsten.

Ivan Solander
Rätta artikel

Branden vid radhuslängan i Sollentuna är nu släckt men Räddningstjänstens insats fortlöper. Radhuslängan är avspärrad.

– Vi har tolv enheter på plats och insatsen rör en radhuslänga med sex lägenheter, säger Göran Norman, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Stockholm.

På plats kunde Räddningstjänsten konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad radhusbrand. Flera polispatruller bitdrog Räddningstjänsten vid släckningsinsatsen.

Det är ännu osäkert om någon skadats i branden. Alla som bor i de sex lägenheterna, utom en, lyckades enligt Göran Norman ta sig ut för egen maskin.

– Vi har tagit ut en person men jag har inget skadeläge på den personen än så länge. Vi har lämnat ut den här personen till sjukvården, säger Göran Norman.

Släckningsarbetet utgick ifrån den lägenhet där branden uppstod.

– Det ser ut som att vi kommer lyckas begränsa branden till lägenheten där den uppstod, men det återstår att se. Det kommer att ta ett par timmar innan vi vet, säger Göran Norman.