Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 22:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/raffaella-lindstrom-fiskmasar-ar-ju-typ-himlens-rattor/

Sthlm i mitt hjärta

Raffaella Lindström: ”Fiskmåsar är ju typ himlens råttor”

Foto: Magnus Hallgren

Gröndal 18.55. 

Ett ljummet sommarregn faller över mina kinder. Den plötsliga skuren från trädgrenarna får mig att rygga till. Regnet visar sig i själva verket komma från en fiskmås. Med vita fläckar på den svarta klänningen fortsätter jag skamset promenaden i Ekensberg. 

”Fiskmåsar är ju typ himlens råttor”. 

Två dagar senare utbrister en väninna dessa ord. Jag är benägen att hålla med. Samtidigt påminner deras skrik om det efterlängtade havet, klipporna och en sommar utan coronautbrottet.

I år har både resor, vänmiddagar och konserter avbokats. Plötsligt tvingas jag att underhålla mig själv. I takt med det förstår jag hur pass tråkigt det är. Mitt väsen vill inget annat än att fyllas av ett fullspäckat schema. 

Å andra sidan är det ju sunt att umgås med sig själv. Dessutom har jag sällskap av min partner och ett fåtal vänner, som håller avstånd när vi ses. Trots det skaver det i mig. 

Inget särskilt har ju hänt hittills. Förutom faktumet att den här sommaren har lärt mig att uppskatta himlens råttor. Vardagsdramatik kan också vara underhållande. Åtminstone när fläckarna har tvättas bort på klänningen. 

Raffaella Lindström är reporter på Dagens Nyheter och läser en distanskurs för att underhålla sig själv. Allt är inte negativt med mer egentid. Hon har också skrivit om ögonblicket då hon besökte Herrängen för första gången på flera år och den inre konflikten som uppstår vid en översvämning. 

Ämnen i artikeln

Liljeholmen
Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt