Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Rån på hotell – låste in sig på rum

En man som hotat en gäst eller personal på hotell Hilton Slussen vid Södermalm i Stockholm under måndagskvällen barrikaderade sig på ett rum under flera timmar tills polisens förhandlare kunde prata ut honom.

Det var vid 21.15 som polis kallades till hotellet sedan ett misstänkt rån inträffat. En man hade då hotat en annan med ett skjutvapenliknande föremål. När polispatrullen skulle gripa den misstänkte låste mannen in sig på ett hotellrum.

Vid 22.30-tiden anlände polisens förhandlare till platsen och klockan 23.55 lyckades förhandlaren få den misstänkte att komma ut. Det var till en början oklart om det fanns ytterligare någon på rummet.

–  Vi valde en defensiv taktik och lyckades till slut prata ut personen. Innan dess hade den misstänkte också hunnit hota polisen så misstankarna rör nu både hot mot tjänsteman och rån, säger Peter Asp på Stockholmspolisen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.