Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 11:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/rappare-doms-for-olovlig-korning-och-narkotikabrott/

STHLM

Rappare döms för olovlig körning och narkotikabrott

Bild från tillslaget i studion där rapparen befann sig.
Bild från tillslaget i studion där rapparen befann sig. Foto: Polisen

En Stockholmsbaserad rappare i 20-årsåldern döms till böter på 3.000 kronor för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning.

Det var den 22 juni som polisen stoppade en bil på en gata i Hagsätra. Bakom ratten satt en person som polisen bedömde var påtagligt påverkad av någon substans.

Han delgavs misstanke om rattfylleri under påverkan av narkotika, ringa narkotikabrott och olovlig körning, eftersom han inte hade något körkort. Mannen, som i vissa kretsar är en känd rappare, hade i närtid ertappats med att köra bil trots att han inte hade körkort.

En undersökning kunde visa att rapparen hade tetrahydrocannabinol, den aktiva substansen i cannabis, i blodet och han döms nu för de tre brott som han åtalades för.

Bara dagar innan han greps i juni hade en dom fallit mot honom i ett annat mål. Han dömdes då för ringa narkotikabrott efter att polisen vid ett tillslag i februari i år hittade 67 gram kokain, 200 gram cannabis och saker som kunde användas för att förpacka drogerna. Men bara en liten del av narkotikan kunde knytas till rapparen, som sa att han befann sig i studion för att göra musik.

Läs mer: 20-årig rappare dömd – och åtalad igen

Ämnen i artikeln

Söderort
Cannabis
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt