Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Rasistisk propaganda delades ut som elevinformation

Foto: Lotta Svensson

Under tisdagsmorgonen möttes ungdomar på Kungsholmens gymnasium av rasistisk propaganda. Flygbladen ville informera eleverna om ”viktiga saker som många av er inte känner till” och bar skolans egen logga.

När elever på Kungsholmens gymnasium öppnade sina skåp låg där rasistisk propaganda, rapporterar Stockholm direkt. På flygbladen fanns gymnasiets egen logga.

Jenny Rångeby, som är rektor på skolan, är upprörd.

– Vi tar självklart starkt avstånd från budskapet i flygbladen. Vi har bett lärarna att tala med eleverna om det inträffade, säger hon till DN.

Jenny Rångeby vet inte varför propagandan delats ut på just deras gymnasieskola. Händelsen är polisanmäld, men man misstänker inte att någon på skolan ligger bakom flygbladen.

– Vi har inte haft några problem med denna typ av åsikter bland våra elever. Det är helt enkelt någon obehörig som kommit in och spritt sitt budskap.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.