Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Råstasjön kan bli naturreservat

Änder och gäss vid Råstasjön.
Änder och gäss vid Råstasjön. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Världsnaturfonden har utsett Råstasjön till en Svensk pärla och mest skyddsvärda platsen i Stockholms län 2013.

– I dag har Råstasjön bara strandskydd, men den fågelrika sjön och dess omgivningar bör naturligtvis skyddas som ett naturreservat. I ett allt mer tättbebyggt Solna utgör sjön och dess omgivningar ett viktigt område både för den biologiska mångfalden och för boende och besökare, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonen.

DN har tidigare skrivit om Solna stads byggplaner vid Råstasjön, ett projekt som efter starka protester nu ska arbetas om. Världsnatur­fonden uppmanar Länsstyrelsen i Stockholms län och Solna kommun att skydda och bevara Råstasjön som naturreservat för framtiden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.