Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-27 03:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/regeringen-startar-pilotverksamhet-for-att-sprida-lyckat-rinkebyprojekt/

STHLM

Regeringen startar pilotverksamhet för att sprida lyckat Rinkebyprojekt

DN har i flera artiklar följt projektet i Rinkeby där föräldrar som sitt första barn fått tätare hembesök från barnhälsovården under barnets första ett och ett halvt år. 2017 träffade DN:s reporter och fotograf Seada Mustera och hennes dotter Aesha och son Yusuf när hade besök av ett BVC-team.
DN har i flera artiklar följt projektet i Rinkeby där föräldrar som sitt första barn fått tätare hembesök från barnhälsovården under barnets första ett och ett halvt år. 2017 träffade DN:s reporter och fotograf Seada Mustera och hennes dotter Aesha och son Yusuf när hade besök av ett BVC-team. Foto: Lisa Mattisson

I Rinkeby får förstagångsföräldrar sedan flera år tätare hembesök från barnhälsovården under barnens första ett och ett halvt år för att ge extra föräldrastöd och information om hälsovård.

Regeringen satsar nu 13 miljoner kronor för att sprida modellen i landet.

– Hälsan är en klassfråga. Det vill vi förändra och vi vill börja med barnen, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in