Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 09:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/region-stockholm-mer-restriktiv-med-fosterdiagnostik-pa-grund-av-barnmorskebrist/

STHLM

Region Stockholm mer restriktiv med fosterdiagnostik på grund av barnmorskebrist

Inför semesterperioden kommer Region Stockholm att tvingas bli mer restriktiv med vissa former av ultraljudsundersökningar. Det kommer bland annat att omfatta så kallade KUB-test.
Foto: Lise Åserud/TT

Region Stockholm tvingas bli mer restriktiv med vissa ultraljudsundersökningar under sommaren på grund av att det saknas barnmorskor med ultraljudskompetens. Så kallade KUB-test kommer att vara svårt att genomföra för kvinnor under 35 år.

– Mottagningarna har resursbrist under sommaren av olika skäl, säger Bodil Klintberg, enhetschef på hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.