Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 23:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/region-stockholm-planera-semestern-efter-vaccinationen/

STHLM

Region Stockholm: Planera semestern efter vaccinationen

Stockholmare ska vaccinera sig i Stockholms län, påpekar Region Stockholm.
Stockholmare ska vaccinera sig i Stockholms län, påpekar Region Stockholm. Foto: Johan Nilsson/TT

Region Stockholm uppmanar stockholmarna att låta vaccineringen ingå i semesterplanerna. I ett pressmeddelande konstaterar man att vaccinering ska ske i hemmaregionen.

Då vaccinet mot covid-19 fördelas efter befolkningsmängd är det viktigt att vaccinera sig i den region där man är folkbokförd, påpekar Region Stockholm. Stockholmarna uppmanas därför att planera för sina vaccinationer i sommaren.

– Nu närmar sig sommaren och då planerar många för semester, kanske i en annan del av Sverige eller till och med i ett annat land. Men den här sommaren är extra viktig om vi ska lyckas att trycka tillbaka pandemin. Lägg därför gärna in vaccination mot covid-19 i semesterplanerna, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm, i ett uttalande.

– Eftersom vaccinet fördelas efter befolkningen så finns vaccinet för stockholmare i Region Stockholm. Bor du i en annan region finns ditt vaccin där. Det gäller både den första och den andra dosen, fortsätter Magnus Thyberg.

Regionen påpekar att den som bor i Stockholms län kan vaccinera sig under hela sommaren. Man framhåller även att det inte är farligt att dröja ytterligare någon vecka med sin andra dos.

Läs mer: Region Stockholm ändrar tidsintervall mellan första och andra dosen

Ämnen i artikeln

Vaccination
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt