Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-28 15:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/regionens-vaccinbuss-kommer-till-kungstradgarden/

STHLM

Regionens vaccinbuss kommer till Kungsträdgården

En av regionen vaccinbussar – här på plats i Botkyrka.
En av regionen vaccinbussar – här på plats i Botkyrka. Foto: Anette Nantell

En vaccinationsbuss kommer under nästa vecka finnas på plats och utföra drop-in vaccineringar mot covid-19 i Kungsträdgården i Stockholm. Åtgärden är ett försök att råda bot på den ojämna vaccinationstäckningen i regionen.

Under nästa vecka kommer Region Stockholm att finnas på plats i Kungsträdgården i centrala Stockholm med en vaccinbuss. Den mobila enheten kommer att stå vid den stora scenen och erbjuda drop-in vaccinering för alla från 16 år.

– Det är en plats där det är mycket folk i rörelse, där vi också bedömer att vi brett kan fånga upp de som vill vaccinera sig, men som av en eller annan anledning inte bokat tid, skriver vårdutvecklingsregionråd Desirée Pethrus (KD) i en kommentar.

Region Stockholm har sedan tidigare fyra vaccinbussar som placerats ut i områden där vaccintäckningen är låg. Från och med måndag tillkommer två nya bussar varav en gör sitt första stopp i Kungsträdgården.

Enligt de senaste siffrorna från regionen har drygt 30 000 vaccindoser getts ut via vaccinbussarna hittills.

Vaccinbussen i Kungsträdgården kommer att ha öppet mellan 10-17 från måndag till fredag och mellan 10-15 under helgen.

Läs mer: Drop-in-vaccinering införs i Stockholm

Ämnen i artikeln

Vaccination
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt