Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 18:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/regionrad-ser-ingen-grund-att-krava-tillbaka-pengar-av-bcg/

STHLM

Regionråd ser ingen grund att kräva tillbaka pengar av BCG

Enligt en interpellation anser Irene Svenonius (M), finansregionråd i Region Stockholm, att det inte finns någon grund för att kräva tillbaka pengar av Boston Consulting Group.
Foto: Nicklas Thegerström

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) ser inte längre någon grund för att kräva tillbaka pengar av Boston Consulting Group. Det framgår av en interpellation som ska debatteras under tisdagens regionfullmäktige. Svenonius har förklarats jävig i ett beslut om en granskning av sjukhusets kostsamma konsultinköp som gjorts då hennes man var upphandlingschef.

– Det är uppenbart att Moderaterna vill städa undan det här fort, säger Jonas Lindberg (V), som skrivit interpellationen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.