Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-20 03:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/regn-och-smaltvatten-orsakade-oversvamningar/

STHLM

Regn och smältvatten orsakade översvämningar

Vattenmassor gjorde tillvaron besvärlig för flera trafikanter i Huddinge på tisdagsmorgonen.
Vattenmassor gjorde tillvaron besvärlig för flera trafikanter i Huddinge på tisdagsmorgonen. Foto: Pontus Altin

Tisdagsnattens regnande i kombination med smält snö orsakade flera översvämningar i Stockholms län på tisdagsmorgonen.

– Grundvattnet bara pumpar upp och det är som att försöka få bort vatten i havet, säger ledningsoperatör Anders Blomquist på Södertörns brandförsvarsförbund, till SVT Stockholm.

Det snöar alltjämt intensivt i delar av Sverige och den klass 3-varning som utfärdats av SMHI för Västernorrland kvarstår. Där är trafikproblemen omfattande.

På tisdagsmorgonen blev det störningar i trafiken på flera platser i Stockholms län, men här handlade det istället om översvämningar orsakade av smält snö i kombination med regnvatten från tisdagsnatten.

Enligt räddningstjänsten pågår det vattenläckor i Södertälje och Huddinge på tisdagen. I Haninge hanteras två läckor.

Senare under tisdagen väntas kallare väder vilket sannolikt innebär fortsatta problem i trafiken då vattenmängderna fryser. Räddningstjänsten uppger för SVT att de då troligen får styra om sina resurser för att hantera trafikolyckor istället.

– Vi får då hyra ut våra pumpanordningar till fastighetsägare. Men i nuläget har vi läget under kontroll, säger Anders Blomquist till SVT.

Ämnen i artikeln

Haninge
Södertälje
Huddinge
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt