Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 05:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/rekordmanga-varslas-i-stockholm/

STHLM

Rekordmånga varslas i Stockholm

Stockholms handelskammare beskriver effekterna av coronakrisen som en ekonomisk istid. Bilden visar Kungsgatan mot Stureplan, en gata som brukar sjuda av folkliv en lördagskväll.
Stockholms handelskammare beskriver effekterna av coronakrisen som en ekonomisk istid. Bilden visar Kungsgatan mot Stureplan, en gata som brukar sjuda av folkliv en lördagskväll. Foto: Nicklas Thegerström

Stockholms län har under mars månad haft det högsta antalet varsel någonsin i historien. Situationen är nattsvart, enligt Stockholms handelskammare, som kräver kraftiga åtgärder för att rädda företag.

– Vi måste ge livskraftiga företag chansen att överleva. Om inget mer görs riskerar vi permanenta skador på ekonomin, säger Stefan Westerberg, seniorekonom, på Stockholms handelskammare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.