Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 17:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/rekordokning-i-anvandningen-av-digitala-vardtjanster-storst-tillvaxt-bland-aldre/

STHLM

Rekordökning i användningen av digitala vårdtjänster – störst tillväxt bland äldre

Under mars 2021 gjordes närmare tre miljoner inloggningar på 1177.se. Det är en ökning med 128 procent sedan mars 2020.
Foto: Nicklas Thegerström

Över två miljoner stockholmare använder nu aktivt 1177.se för att nå vårdens personliga e-tjänster, vilket innebär att hela 85 procent av befolkningen någon gång loggat in på tjänsten.

– Bland 90-åringar ökade användningen med 94 procent under 2020, vi har också ganska många 100-åringar som har varit inne och läst sina journaler. Det är en lärdom, att inte ägna sig åt åldersdiskriminering och tro att äldre inte använder digital teknik, säger Daniel Forslund (L), ordförande i regionstyrelsens innovations- och utvecklingsutskott.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.