Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/rfsl-radgivare-doms-till-fangelse-for-valdtakter/

STHLM

RFSL-rådgivare döms till fängelse för våldtäkter

Den 56-årige mannen som i dag dömdes för flera fall av våldtäkt och sexuella ofredanden har arbetat som rådgivare till asylsökande vid RFSL Stockholm under många år. Ur polisförhör med en av de målsägande: ”Efteråt kunde han inte sova och tänkte hysteriskt på det som hänt. Han hade hela tiden bilden i huvudet av det som hänt och har ångest och hjärtklappning.”
Den 56-årige mannen som i dag dömdes för flera fall av våldtäkt och sexuella ofredanden har arbetat som rådgivare till asylsökande vid RFSL Stockholm under många år. Ur polisförhör med en av de målsägande: ”Efteråt kunde han inte sova och tänkte hysteriskt på det som hänt. Han hade hela tiden bilden i huvudet av det som hänt och har ångest och hjärtklappning.” Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den 56-årige rådgivaren vid RFSL våldtog och förgrep sig på flera utsatta asylsökande som sökte upp honom för hjälp med sina asylärenden i Sverige.

Han har hela tiden hävdat samtycke men åklagaren menar att männen inte har deltagit frivilligt – eftersom de trott att de var tvungna att ha sex med mannen för att få hjälp in i Sverige.

Nu döms mannen till fyra års fängelse.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.