Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Riksenheten mot korruption utreder Österåker

Österåkers kommun granskas nu av Riksenheten mot korruption. Detta efter avslöjanden om misstänkt korruption som avslöjats av SVT.

Riksenheten mot korruption inledde på fredagen en förundersökning med anledning av uppgifterna om att tidigare kommunalrådet Ingela Gardner Sundström och hennes man Jan-Olov Sundström, före detta ordförande i byggnadsnämnden, lånade pengar av en av Sveriges rikaste familjer, Elisabeth och Gustaf Douglas.

Sedan fick familjen Douglas bygglov för ett bygge av en båthall på strandskyddat område. Uppgifterna avslöjades av Uppdrag Granskning.

– Vi har granskat uppgifterna i ert reportage, och kan konstatera att det finns anledning att anta att brott som lyder under allmänt åtal har begåtts, säger åklagaren Staffan Edlund till SVT.

Vilka brottsmistankar det gäller - eller om det finns någon misstänkt - vill han dock inte berätta.

– Nej, i dag vill jag inte säga någonting om det. Vi får återkomma till det längre fram.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.