Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Rökskadad man misstänks för mordbrand

En man har gripits efter en storbrand i ett flerfamiljshus i Stureby i södra Stockholm. Mannen är i 60-årsåldern och misstänks för grov mordbrand. Han greps på platsen, enligt polisen. Han var rökskadad och har förts till sjukhus.

Ett stort antal människor tvingades lämna sina hem i ett flerbostadshus på Bäckskiftsvägen i Stureby efter att det börjat brinna strax före klockan 03.00 natten mot söndagen.

Först evakuerades de till en SL-buss men nu har de flyttats till en skola, enligt Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Larmet om branden kom strax före klockan 3. Branden startade i en lägenhet och spreds sedan vidare till taket och vindsutrymmena.

Vid 06.00-tiden brann det fortfarande.

– Det verkar vara en fullt utvecklad brand, fem brandstationer och 35 brandmän fortsätter att bekämpa branden, säger Magnus Hedmo, vakhavande befäl på Stockholms regionledningscentral v

Platsen har spärrats av för att säkra bevisning och polisen håller också förhör.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.