Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Romer nekades köpa kaffe på Max

Fyra romska män nekades på torsdagen att köpa kaffe och läsk på snabbmatsrestaurangen Max i Kista i Stockholm. Max bekräftar att händelsen skett, skriver metro.se.

När männen kom in på restaurangen vid lunchtid på torsdagen beställde de kaffe och läsk i kassan.

– Mannen i kassan var mycket trevlig, men sedan kom en kvinna och sa ”De är romer. Vi serverar inte romer” säger Thomas Karemfilis som blev vittne till händelsen, till metro.se.

Ett annat vittne, Truska Chireh, ifrågasatte det hela och fick till svar att beslutet kom från chefen. Hon beskriver hur de fyra männen inte sade eller gjorde något utan lämnade Max ”helt tomma i blicken”.

Enligt företagets pr-chef, Alexandra William-Olsson, är beslutet inte något som företaget Max står bakom utan ett beslut som fattats på den enskilda restaurangen.

– Vi måste repetera vår policy för vår personal. Det här är oacceptabelt och får inte hända, säger Alexandra William-Olsson, till metro.se.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.