Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 16:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/s-kraver-att-sjukhusen-samarbetar-om-iva-platserna/

STHLM

S kräver att sjukhusen samarbetar om iva-platserna

Talla Alkurdi (S) vill att sjukhusdirektörerna redovisar sitt arbete för en förstärkning och bättre samordning av intensivvårdsplatserna om smittspridningen skulle öka i höst.
Foto: Magnus Hallgren

Socialdemokraterna i Region Stockholm kräver att sjukhusdirektörerna kallas till hälso- och sjukvårdsnämnden för att redovisa hur samordningen av intensivvårdsplatser kan bli bättre om smittspridningen skulle öka efter sommaren, efter DN:s granskning.

– Jag är mycket bekymrad över att patienter kan ha avlidit på grund av platsbrist. Sjukhusen kan inte vara varandras konkurrenter, säger Talla Alkurdi (S) oppositionsregionråd.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.