Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-05 03:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sa-kan-stan-fa-fler-studentbostader/

STHLM

Så kan stan få fler studentbostäder

Bild 1 av 5 Socialdemokraternas förslag är att göra gröna linjen till en studentlinje. Åtta stationer längs gröna linjen skulle kunna få bostäder byggda rakt ovanpå stationsingångarna. Det skulle ge 700 nya bostäder. Här Sandborgs t-banestation.
Foto: Maria Hansson / Scanpix
Bild 2 av 5 Vid t-banestationen i Kista vill Kristdemokraterna se ett riktigt högt hus med studentlägenheter. Till exempel Studenttornet, som Socialdemokraterna vill bygga vid Södersjukhuset.
Foto: Utopia arkitekter
Bild 3 av 5 I Bargarmossen vill Folkpartiet se drygt 100 studentbostäder i två byggnader ovanpå t-banestationen.
Foto: Bertil Ericson / Scanpix
Bild 4 av 5 Centerpartiet vill bygga en hel studentstad med 6.000 bostäder mellan Virkesvägen och Hammarby fabriksväg i Hammarby sjöstad. Idén är hämtad från London. Husen skulle byggas i moduler.
Foto: Ace of Space
Bild 5 av 5 Containerhus i Trinity Buoy Wharf.
Foto: Tony Watson / Alamy

Det fattas minst 7.000 studentbostäder i Stockholm. Nästan inga byggs, men det finns massor av idéer bland stadens politiker. Vad sägs om gröna linjen som en studentlinje? Eller en studentstad med 6.000 bostäder?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in