Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 18:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sa-manga-har-sjukhusvardats-for-covid-19-i-stockholm-stadsdel-for-stadsdel/

STHLM

Så många har sjukhusvårdats för covid-19 i Stockholm – stadsdel för stadsdel

”Flera socioekonomiska faktorer ökar risken, men utöver det utgör bostadsområdet i sig ytterligare en risk”, säger Anton Lager, enhetschef på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin.
Foto: Thomas Karlsson

Risken att dö eller bli allvarligt sjuk i covid-19 beror på var du bor. Geneta, Rinkeby och Fittja har störst andel invånare som fått sjukhusvård för covid-19 visar ny regionrapport.

– Det är nästan dubbelt så stor risk att dö i i de mest utsatta områdena jämfört med genomsnittliga bostadsområden, säger Anton Lager, enhetschef på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.