Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-12 19:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sa-stods-centralens-hemlosa-och-utsatta/

STHLM

Så stöds Centralens hemlösa och utsatta

Exkluderande design har ingen plats på Stockholms centralstation. Inredningen ska bidra till vänlighet och trygghet, enligt fastighetsbolaget Jernhusen.
Exkluderande design har ingen plats på Stockholms centralstation. Inredningen ska bidra till vänlighet och trygghet, enligt fastighetsbolaget Jernhusen. Foto: Ali Lorestani

Omkring 220.000 personer passerar och vistas på Stockholms centralstation varje dygn. Vakterna ingriper 15–20 gånger i månaden mot bland annat narkotikabrott och brott mot knivlagen. Många hemlösa och utsatta människor sover och uppehåller sig här.

– Det finns också människor som har en bostad men som är väldigt ensamma, så de sitter här för att vara i ett socialt sammanhang och de är här från tidig eftermiddag till sen kväll. De är ganska många, säger Malin Björkman från socialtjänstens uppsökarteam.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in