Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 02:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/saheens-hjarta-stannade-under-it-haveri/

STHLM

Saheens hjärta stannade under it-haveri

Bild 1 av 3 Efter middagsbönen i moskén på Södermalm i Stockholm höll Saheen Hawladers vänner en särskild ceremoni för att ta ett sista farväl.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 3 ”Jag är jätteledsen. Vi var nära vänner. Jag vet inte vad familjen ska leva av. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här”, säger Ahamed Alaodin, Saheen Hawladers vän och arbetsgivare, som kommer från samma by i Bangladesh.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 3 av 3 Enligt chefläkare Marie Björnstedt Bennermo ska Karolinska göra en lex Maria-anmälan efter Saheen Hawladers död.
Foto: Marc Femenia

En patient fick allvarliga skador vid ett hjärtstopp samtidigt som Nya Karolinskas hjärtlarm inte fungerade. DN kan nu avslöja att mannen, en 52-årig trebarnspappa utan familj i Sverige, avled två veckor senare av sina skador. DN har intervjuat hustrun och var med vid Stockholmsmoskén då vännerna tog farväl.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in