Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

SAS-plan vände efter blixtträff

Strax efter avgång mot Luleå klockan 15.00 på söndagen träffades ett SAS-plan av en blixt och flögs tillbaka till Arlanda igen, rapporterar medier.

– Våra rutiner säger att man går tillbaka för inspektion av planet, säger Elisabeth Manzi, presschef på SAS, till TT.

Ombord på planet, en Boeing 737, fanns 110 passagerare och sex personer i besättningen.

Ingen skadades och passagerarna äntrade ett annat plan som tog med dem till Luleå vid 17-tiden.

Ungefär samtidigt träffades också en Boeing 737 på väg mot Umeå med 120 passagerare och fem i besättningen. Även det planet gick tillbaka och vid klockan 17.30, två timmar och 35 minuter efter första avgången, kom passagerarna i väg med ett annat plan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.