Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-19 01:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/scania-rustar-karolinska-med-mobila-provtagningsrum-patienter-slipper-smittas/

SVERIGE GÅR SAMMAN

Scania rustar Karolinska med mobila provtagningsrum – patienter slipper smittas

Efter att personer med medicinsk kompetens tittat på Scanias trailers var de nya provtagningsenheterna på plats i Huddinge och Solna inom en vecka. Nu står de parkerade precis utanför laboratoriets entré, vilket underlättar arbetet.
Efter att personer med medicinsk kompetens tittat på Scanias trailers var de nya provtagningsenheterna på plats i Huddinge och Solna inom en vecka. Nu står de parkerade precis utanför laboratoriets entré, vilket underlättar arbetet. Foto: Josefine Stenersen

Scania rustar nu Karolinska universitetssjukhuset med lastbilstrailers som gjorts om till mobila provtagningsrum.

– Färre av de svårt sjuka söker sig till vården på grund av rädsla för smitta, men nu kan man slippa att stöta på andra, säger Claes Ruth, funktionschef på Karolinska universitetslaboratoriet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in