Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 07:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/scania-rustar-karolinska-med-mobila-provtagningsrum-patienter-slipper-smittas/

SVERIGE GÅR SAMMAN

Scania rustar Karolinska med mobila provtagningsrum – patienter slipper smittas

Efter att personer med medicinsk kompetens tittat på Scanias trailers var de nya provtagningsenheterna på plats i Huddinge och Solna inom en vecka. Nu står de parkerade precis utanför laboratoriets entré, vilket underlättar arbetet.
Foto: Josefine Stenersen

Scania rustar nu Karolinska universitetssjukhuset med lastbilstrailers som gjorts om till mobila provtagningsrum.

– Färre av de svårt sjuka söker sig till vården på grund av rädsla för smitta, men nu kan man slippa att stöta på andra, säger Claes Ruth, funktionschef på Karolinska universitetslaboratoriet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.