Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-16 12:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/segertraff-for-de-raddade-ekarna-pa-kungsholmen/

STHLM

Segerträff för de räddade ekarna på Kungsholmen

De räddade magnifika ekarna mellan Kristinebergs Slottsväg och Essingeleden får stå kvar och grönska. Det firades på söndagen ett halvår efter beslutet i HD vid en på grund av coronapandemin uppskjuten segerfest där en av de främsta förkämparna för ekarna Ea Hamilton berättade om kampen som inleddes 2012 och fördes till seger i våras.
De räddade magnifika ekarna mellan Kristinebergs Slottsväg och Essingeleden får stå kvar och grönska. Det firades på söndagen ett halvår efter beslutet i HD vid en på grund av coronapandemin uppskjuten segerfest där en av de främsta förkämparna för ekarna Ea Hamilton berättade om kampen som inleddes 2012 och fördes till seger i våras. Foto: Lars Epstein

Ett tiotal personer, som under flera års tid, till sist framgångsrikt, jobbat för att rädda de nio hotade flerhundraåriga ekarna i skogsområdet mellan Kristinebergs Slottsväg och Essingeleden, firade segern med tal och bubbel under en försenad träff i Fredhällsparken på söndagen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in