Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Separata bubbelpooler efter ofredanden

Foto: TT

Eriksdalsbadet inför separata bubbelpooler för kvinnor och män. Dels har kvinnor önskat det, dels beror det på ökat antal polisanmälningar vid händelser i poolerna.

Eriksdalsbadet på Södermalm – som bland annat är nationalarena för simsport – har infört separata bubbelpooler för män och kvinnor. Sedan någon vecka är kvinnor välkomna i en av dem, och män i den andra. Den tredje bubbelpoolen är fortfarande mixad.

– Vi har haft en efterfrågan om detta från framför allt kvinnor. Det har också varit händelser som har skett som har gjort att vi nu delar upp män och kvinnor, säger Sara Franzén Shilwan, enhetschef vid Eriksdalsbadet.

Incidenterna i poolerna har lett till polisanmälningar. Hur många det handlar om kan hon inte svara på eftersom det är kunderna som själva anmäler, men hon menar att antalet har ökat under november och december.

– Sedan kan det ju finnas ett mörkertal. Det kan ju handla om att man upplevt sig tafsad på, att det känns obehagligt och det är klart vi vill att det ska kännas bekvämt. Den samlade bilden av vad som hänt gör att vi nu separerar män och kvinnor, säger Sara Franzén Shilwan.

Badet ska nu testa uppdelningen en period och sedan utvärdera det. På övriga simhallar i Stockholm kommer inte något liknande införas.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.