Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-16 10:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sex-illegala-boenden-upptackta-i-botkyrka/

STHLM

Sex illegala boenden upptäckta i Botkyrka

När polisen slog till mot flera adresser i Botkyrka på tisdagsmorgonen hittade man sex illegala boenden. I en villa bodde tio personer olagligt, ett boende upptäcktes i en bilverkstad.

DN Text

Insatsen ägde rum den 3 december och var en gemensam insats av Gränspolisen och lokalpolisområde Botkyrka. Tillslaget var en del av gränspolisen i Stockholms nya strategi där man försöker komma åt brottsnätverken och de personer som möjliggör de kriminella aktiviteterna genom att hyra ut villor i bostadsområden.

Fyra illegala boenden låg i industrifastigheter. Ett i en bilverkstad. Vid ett tillslag i en villa hittade man tio personer som hyrde rum. Vissa hade endast madrasser på golvet att sova på.

Man fann även personer som befann sig illegalt i landet och som avvisades med flygplan till sina hemländer redan på eftermiddagen.

Fem anmälningar har nu upprättats gällande brott mot lagen om hotell- och pensionatrörelse då antalet uthyrda rum och sängar som påträffades var i ett sådant antal att det bedömdes utgöra brott enligt denna lag. 

Läs mer: Polisen använder ny strategi för att komma åt svarthotell

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt