Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-27 02:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sista-helgen-for-seglarhotellet-i-sandhamn/

STHLM

Sista helgen för Seglarhotellet i Sandhamn

Bild 1 av 5 Mikael Lindström, S, och Linda Nygren, politisk sekreterare, besökte Seglarhotellet under fredagen för att träffa hotellets vd Oscar Lindeberg och och företagarföreningen.
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 5 ”Det är faktiskt ganska mycket jobb med att driva ett hotell. Jag vet inte hur de tänkt klara det”, säger Elsie Karlbom som är en av dem som förlorat jobbet.
Foto: Roger Turesson
Bild 3 av 5 Linda Nygren, politisk sekreterare, och Mikael Lindström, S, lyssnar på Karin Almlöf, ordförande i Skärgårdsföretagarna på regional nivå.
Foto: Roger Turesson
Bild 4 av 5 ”Seglarhotellet är juvelen i kronan, det vet alla. Men skär de ner så drabbar det ju inte dem. Det drabbar själva ön, vi som bor här”, säger Björne Westerlund, som länge drivit öns mekaniska verkstad.
Foto: Roger Turesson
Bild 5 av 5 Vd Oscar Lindeberg.
Foto: Roger Turesson

Ett 20-tal heltidsanställda får gå när Seglarhotellet i Sandhamn stänger för privatgäster från och med söndagen. För dem som drabbas personligen är slaget hårt men redan hårt luttrade öbor och företagare hyser både oro och hopp för framtiden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in