Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sj-dubbelbokade-tag-resenarer-fick-sitta-pa-golvet/

STHLM

SJ dubbelbokade tåg – resenärer fick sitta på golvet

Ett datafel tros ligga bakom ett helt tåg som dubbelbokades under onsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Ett tåg mellan Stockholm och Malmö dubbelbokades under onsdagen. Orsaken till felet är ännu oklart, men resulterade i att flera passagerare fick stå upp eller sitta på golvet. 

Troligtvis rör det sig om ett datafel, men exakt vad som orsakat att ett helt tåg dubbelbokades är ännu oklart. 

– Vi har faktiskt ingen aning om vad det är som har hänt. Mig veterligen har detta aldrig hänt tidigare, det är ytterst ovanligt. säger Carina Axelsson, presstalesperson på SJ. 

Tåget som avgick från Stockholm under onsdagen med Malmö som slutdestination bar fler passagerare än vad det fanns sittplatser till. Flera resenärer fick därför stå eller sitta ned på golvet, enligt Expressen som var först med att rapportera om nyheten. 

Lösning på problemet blev ett extrastopp som tåget gjorde vid Linköping. Passagerarna utan sittplatser fick hoppa av för att sedan gå på ett senare, tommare tåg. 

Exakt hur många det är som har drabbats av felet återstår att se, men Carina Axelsson uppmanar de drabbade att ta kontakt med SJ. 

– De kommer att få resan återbetald till fullo, säger hon.

Ur en säkerhetssynpunkt har det överfulla tåget inte inneburit någon risk, menar Carina Axelsson. 

– Vi tar säkerheten på största allvar. Hade personalen ombord bedömt att läget hade utgjort en säkerhetsrisk, så hade tåget aldrig lämnat Stockholm, säger hon.