Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 06:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sju-anhallna-efter-skottlossning-i-ragsved/

STHLM

Sju anhållna efter skottlossning i Rågsved

00:29. Två personer vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter att de skjutits i Rågsved under fredagskvällen. Sju personer sitter nu anhållna misstänkta för att på olika sätt vara inblandade.

Sammanlagt sju personer har anhållits misstänkta för inblandning i skjutningen i Rågsved på fredagskvällen, då två personer skadades allvarligt. ”En jättestor utredning pågår nu”, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Strax före klockan 20 på fredagskvällen hördes skott i centrala Rågsved i södra Stockholm, och flera vittnen larmade polis. Två skottskadade personer och en sönderskjuten bil hittades.

De skjutna personerna är allvarligt skadade och vårdas ännu vid 08.30-tiden på morgonen på sjukhus, enligt polisen.

Från midnatt och några timmar framåt har sammanlagt sju personer gripits och senare anhållits.

– De har förhörts och ska fortsätta förhöras under dagen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Att det är så pass många personer som på kort tid frihetsberövats på ”geografiskt olika avstånd från brottsplatsen” förklarar Österling med att utredarna varit framgångsrika.

Den fortsatta utredningen ska klarlägga vilken grad av delaktighet de olika anhållna personerna har.

– Det kan finnas både både anstiftare, medhjälpare och gärningsmän bland dem, säger Österling.

Läs mer: Två skjutna i Rågsved

Närmast väntar en omfattande insats från förhörsledarna. Inte bara de anhållna utan även vittnen som lämnat uppgifter under natten ska höras.

– Så det är en jättestor utredning som pågår.

Polisen spärrade av två platser i Rågsved efter skottlossningen, men bara den ena är fortfarande avspärrad. Ola Österling säger sig av utredningsskäl inte kunna gå in på varför det från början var två platser.

Under lördagsförmiddagen kommer en utökad styrka av uniformerade poliser att finnas på plats i Rågsved, dels som en trygghetsskapande åtgärd, dels för att boende och andra ska kunna ställa frågor om fredagens händelse och lämna upplysningar.