Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 22:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sju-gripna-ska-ha-forberett-grov-misshandel/

STHLM

Sju gripna – ska ha förberett grov misshandel

Sju personer har gripits misstänkta för föreberedelse till grov misshandel på lördagen. I deras två bilar fanns diverse tillhyggen.

– Strax efter klockan 12 kontrollerade vi två fordon i Solna. I bilarna satt sju män och kvinnor med tillhyggen vilken gjorde att vi fattade misstankar om förberedelse till grov misshandel, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

De sju gripna ska förhöras, tills vidare är det inget som öppet pekar på att saken skulle ha att göra med polisens särskilda händelse som präglar flera områden norr om Stockholm. I det sammanhanget har det varit allmänt lugnt, men polisen har förstärkta resurser i det fall läget skulle förändras negativt.

– Vi samverkar med polisen och har naturligtvis täta kontakter, även med andra myndigheter. Vi har ingen lägesförändring, men det är klart att man har ett strategiskt tankesätt hur man placerat ut enheter och så vidare med anledning av det här, säger Erik Berglund på Region Stockholms pressjour.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt