Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 23:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sju-personer-greps-med-tillhyggen-i-bilar-har-nu-slappts/

STHLM

Sju personer greps med tillhyggen i bilar – har nu släppts

På lördagen greps sju personer sedan deras fordon stoppats av polis i Solna väster om Stockholm. De misstänks för förberedelse till grov misshandel, men har nu släppts, enligt åklagaren.

De sju personerna, både män och kvinnor, färdades i två bilar på Huvudstaleden när de stoppades. I bilarna fann polisen diverse tillhyggen, och personerna greps misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

Efter att ha förhörts släpptes personerna fria på söndagseftermiddagen, enligt åklagaren Maximilian Berg Molin.

– Anhållandena har hävts eftersom det saknas tillräckliga skäl för fortsatt anhållande men de är fortsatt misstänkta, säger han.

Åklagaren vill inte kommentera hur personerna ställer sig till brottsanklagelserna, eller om myndigheterna ser ett samband mellan brottsmisstankarna mot de sju och de planerade koranbränningar som det högerextrema danska partiet Stram kurs ansökt om att få genomföra i västra Stockholm på lördagen – som aldrig ägde rum.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt