Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Sjuksköterska på Karolinska stängs av från arbetet

Other: Vilhelm Stokstad / TT

En sjuksköterska på Karolinska sjukhuset i Solna skickades hem från jobbet. Hon har nu anmälts till IVO eftersom hon bedöms utgöra en fara för patienterna. 

Det var i mitten på september som bakjouren på en avdelning på Karolinska i Solna uppmärksammades av personal att en sjuksköterska kunde utgöra en fara för patientsäkerheten. Sköterskan skjutsades hem av en kollega och utreddes därefter internt. Nu har sjukhuset valt att anmäla henne till IInspektionen för vård och omsorg, IVO. 

Exakt vad sjuksköterskan gjort är sekretessbelagt, men hon har tidigare varnats för bristande läkemedelshantering och omplacerats till en tjänst där hon inte haft kontakt med patienter.

Sköterskan är nu avstängd i väntan på en ny omplacering.

Läs mer: Sjuksköterska anmäld efter att ha predikat

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.