Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 08:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sjukskoterskor-har-fatt-nog-sager-upp-sig/

STHLM

Sjuksköterskor har fått nog – säger upp sig

”Varje dag väljer vi vilka som ska få komma till oss. Det är okej om det handlar om en flygolycka, men inte acceptabelt att det är så på vårt sjukhus”, säger Peje Åstrand, överläkare på Danderydsakuten. Från vänster: Joakim Bragd, överläkare och tf verksamhetschef, Maria Rosqvist, sjuksköterska, Peje Åstrand, överläkare, Pelle Nyberg, verksamhetsansvarig sjuksköterska, och Alejandra Manriquez, sjuksköterska, vittnar om en ohållbar situation inom akutsjukvården.
Foto: Lisa Mattisson

Inga toalettbesök, ont i magen, extrapass och personal som gråter på jobbet. På Danderyds sjukhus har 18 procent av de anställda sjuksköterskorna slutat det senaste året. Nu säger många upp sig efter helgernas akutkris.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.