Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 17:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/sjunken-husbat-vid-kungsholms-strand-bortskankes/

STHLM

Sjunken husbåt vid Kungsholms strand bortskänkes

För tre månader sedan sjönk den olagligt förtöjda husbåten Felicia af Skum vid Kungsholms strand. Nu träder ägaren fram i en lokaltidning och erbjuder att överlåta båten gratis till den som bärgar och reparerar den. Foto: Lars Epstein

Den sedan lång tid vid Kungsholms strand nedanför Sankt Eriksbron olagligt förtöjda husbåten Felicia af Skum sjönk för tre månader sedan i samma veva som stadens hamnmyndigheter förberedde en bortforsling.

Sedan dess ligger den nästan hundraåriga gamla pråmen kvar omgärdad av länsar med endast hytten ovanför vattenytan.

Foto: Lars Epstein

I veckan trädde ägaren fram i lokaltidningen Stockholm Direkt och berättade historien. Hon köpte husbåten för en halv miljon för tio år sedan i samband med en skilsmässa och flyttade in i den vid Norr Mälarstrand där den då låg och hade kajplats sedan fyrtio år tillbaka.

Det var när hon efter en tvist med staden tvingades flytta från Norr Mälarstrand som problemen började och hon valde att lägga båten vid Kungsholms strand trots att det inte var tillåtet. Vid den här tiden hade hon flyttat från båten och bosatt sig på land och istället hade främmande människor flyttat in olovandes och plötsligt en dag i september upptäckte hon att båten sjunkit.

Foto: Lars Epstein

Nu säger hon sig i artikeln i Stockholm Direkt vilja skänka bort båten till någon som kan tänkas bärga och reparera den.

Frågan är om det finns någon hugad spekulant.

Läs fler texter och se fler bilder av Lars Epstein här