Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Skadad man påträffad i Brandbergen

En man påträffades på onsdagskvällen skadad i Brandbergen i Haninge kommun, söder om Stockholm. Mannen har möjligen blivit skjuten, enligt polisen. Vittnesuppgifter från flera personer finns om smällar som hörts och att minst två personer setts lämna området.

Larmet kom in 19.37. Den skadade hittades utomhus. Mannen var då vaken och talbar när han fördes till sjukhus.

– Den skadade är en man i 25-årsåldern. Jag har ingen närmare uppgift om hans tillstånd, vi har ännu inte haft någon patrull på plats på sjukhuset – det följer senare. Men det finns misstanke om skottskada, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till DN vid 20.30-tiden.

Polisen uppger att man har ett stort antal patruller i området, som ligger i Haninge kommun. Vittnen hörs om vad som skett. Brottsplatsen har spärrats av och kriminaltekniker var vid 20-tiden på väg.

Händelsen rubriceras inledningsvis av polisen som grov misshandel.

Enligt Aftonbladet ska en misstänkt skytt och ytterligare en person ha flytt från platsen i en vit kombibil. Tidningen skriver vidare att polisens insatsstyrka senare på kvällen gjort ett tillslag på en adress i södra Stockholm där ”två misstänkta skyttar pekats ut”.

Vid 22.45-tiden på kvällen hade polisen ingen kommentar till uppgiften. Inget gripande ska då heller ha skett.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.