Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Skadad man påträffad i Hallonbergen – avled senare

Polisen spärrade av området i Hallonbergen där den skadade mannen, som senare avled, påträffades.
Polisen spärrade av området i Hallonbergen där den skadade mannen, som senare avled, påträffades. Foto: Henrik Montgomery / TT

En man som segnade ner på en gata i Hallonbergen i Sundbyberg på måndagseftermiddagen avled senare av sina skador, uppger polisen. En person är gripen, misstänkt för mord. Polisen är förtegen om de närmare omständigheterna kring fallet.

– En person, en man, kommer gående och segnar sedan ner, blödande i magtrakten. Den person som larmar har inte uppfattat något våldsamt som skulle kunna förklara varför mannen segnat ner, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid polisens länskommunikationscentral, till DN.

Larmet kommer in klockan 15.16. Den polispatrull som kommer till platsen sätter in livräddande åtgärder, som sedan övertas av ambulanspersonal.

– Inledningsvis söker vi i närområdet efter gärningspersoner. En person grips, misstänkt för mord, men jag kan inte gå in närmare på vad som ledde till gripandet, säger Näverberg.

Ett par personer med uppgifter har också hörts av polisen. Polisens tekniker har inlett en undersökning av anträffandeplatsen.

– Det gäller nu att få fram uppgifter som kan leda till en tänkbar brottsplats, säger Albin Näverberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.