Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 07:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/skarpta-straff-efter-skjutning-av-14-aring/

STHLM

Skärpta straff efter skjutning av 14-åring

Poliser på plats i Kärrtorp efter skjutningen i mars förra året.
Poliser på plats i Kärrtorp efter skjutningen i mars förra året. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hovrätten skärper fängelsestraffen för tre män efter skjutningen av en 14-åring i Kärrtorp förra året. Tingsrättens dom ändras och männen döms nu istället för medhjälp till försök till mord.

Det var tidig kväll den 2 mars förra året som flera skott avlossades från en hyrbil i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm. När bilen bromsade in och gärningsmännen öppnade eld träffades en 14-årig pojke av kulor i magen, handen och höften.

Pojken skadades allvarligt och opererades samma kväll och fick sedan tillbringa flera veckor på sjukhus.

Tingsrätten dömde tre män, i dag mellan 18 och 23 år, till synnerligen grov misshandel. Hovrätten dömer nu istället männen till medhjälp till försök till mord. Två av männen dömdes i tingsrätten till sju års fängelse, hovrätten skärper påföljden till tio år. Den tredje mannen fick tre år och sex månaders fängelse i tingsrätten, han döms nu av hovrätten till fem års fängelse.

– Det är tillfredsställande att man skärper straffen på en sådan hänsynslös handling, säger Maria Thorin, vid grova brott i polisområde Stockholm syd, som är en av utredarna, i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Ämnen i artikeln

Söderort
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt